keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Rakkaustarinan onnellinen alku.

Matkakuumeeni pienoinen helpotus oli matka Norjaan viime viikolla. Parhaan ystäväni vanhemmat kutsuivat meidän käymään Oslossa ja ensimmäinen ajatus nyt oli, että mitä siellä oikein voi olla. Ulkomaanmatkaa suunniteltaessa ei yleensä ensimmäisenä tule Norja mieleen. Kuitenkin uteliaisuus vei voiton ja nyt voin sanoa että olen täysin rakastunut maahan. Ihmiset siellä ovat avoimia ja ystävällisiä ja selkeästi suomalaisia positiivisempia. Toki tietysti japanilaisia turisteja löytyi myös enemmän kuin laki sallii. Reissun aikana sattui sopivasti olemaan vielä Norjan kansallispäivä 17. Maj joten ehkäpä se toi vielä positiivisemman sävyn kansasta. 
Matkassa oltiin kaiken kaikkiaan vaivaiset viisi päivää, jotka eivät tuntuneet riittävän mihinkään. Sunnuntaina haikein mielin piti palata takaisin Suomeen. Voin rehellisesti sanoa että tästä alkoi jonkin sortin rakkaustarina. Norja maana ei aikaisemmin ollut houkutellut lainkaan, mutta nyt jo mietin seuraavaa reissua ja mahdollista uutta kohdetta. Sairaanhoitajana tietysti kaikki nyt kyselevät että koska muutan sinne töihin. Ei lainkaan hassumpi ajatus sinänsä, mutta ehkäpä perhe ja ystävät Suomessa vievät vielä toistaiseksi voiton. 

Löysin uuden kaverin Homenkollenilta

Oslossa vietetyt päivät meni lähinnä nähtävyyksiä katsellessa ja paikasta toiseen rientäessä. Perjantain toki käytimme juhlimiseen yhdessä Norjalaisten kanssa. Aamulla riennettiin keskustaan, sillä päivän kunniaksi Oslon koulut järjestivät perinteisen Lasten Kulkueen läpi kaupungin. Kulkue kiersi Kuninkaan linnan ohi, jossa Norjan Kuninkaalliset olivat lapsia tervehtimässä. Ja me tietysti kamerat olalla muiden seassa.  Illan notkuimme Oslon Hardrock Cafessa katsellen hilpeää tanssimista ja mieletöntä fiilistä nauttiessa. Aivan loistava ilta kaiken kaikkiaan.  Lauantai-aamu ei tietysti sitten lähtenyt käyntiin yhtä vauhdilla kuin aiemmat päivät. Ne pari viimeistä rommikolaa olisi voinut jättää ottamatta. sillä autossa matkaaminen, Vuonon rantoja mutkikkaita teitä pitkin kaahaillen, ei ollut kovinkaan mukavaa. :)Aika loppui täysin kesken. Vielä olisi jäänyt paljon nähtävää, sillä jotenkin tuntui että paikat juostiin läpi, jotta saatiin kaikki nähtyä ennen kotimatkaa. Varmasti vielä palaan Osloon. Voin ehdottomasti suositella kaupunkia muillekin. Maana Norja on Suomeen verrattuna kallis, mutta eipä sitä joka reissulla tarvitsekaan päättömästi Shoppailla. Ostin toki itselleni ihanan Fjällrävenin Kånken Mini repun, jonka vahingossa bongasin suht. edulliseen hintaan. Pitäähän sitä jotain muistoa olla matkasta ja nyt se kulkee olalla mukana uusiin seikkailuihin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti