sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Vuosi 2013 kohta paketissa.

Minne ne vuodet aina menee? Jollain tavalla tuntuu että tämäkin vuosi on vaan juhahtanut ohitse täysin huomaamatta. Äsken oli kesä ja uitin varpaita mökkirannan vedessä ja nyt on lumi maassa ja kahden viikon kuluttua on jo joulu. Jouluun ollaan varustauduttu hienosti, äiti ja isä on kerrankin pari viikkoa lomalla jo ENNEN joulua joten meikäläiset voi ottaa iisisti. Joulun alusaika on blogimaailmassa yleisesti hieman menneen vuoden muistelemista, ja kun itsekin olen seuraamistani blogeista lueskellut toisten bloggaajien vuoden etenemistä pähkinänkuoressa sitä miettii itsekin mitä vuoden aikana on tullut tehtyä.

Erääseen suosikkiblogiini kommentoinkin jo, että tuntuu siltä, että muiden elämä ja niiden tapahtumat tuntuu aina paljon miellekäämmiltä ja hienommilta ja muiden elämässä tuntuu tapahtuvan paljon enemmän. Toisaalta olen pyrkinyt arvostamaan elämän pieniä asioita ja niitä arjen ihanuuksia. Vaikkei joka päivä tai edes joka viikko olisi suurta ja hohdokasta ohjelmaa, niin ei se haittaa. Ja onhan se vain niin, että ruoho siellä aidan toisella puolen vaikuttaa aina vihreämmältä. En ehkä ole saavuttanut vuoden ns. tavoitteita, mutta voin rehellisesti todeta olevani loppuvuodesta onnellisempi kuin alkuvuodesta. 

Aamutaivas ikkunanläpi.


Alkuvuoden ajan näin jälkikäteen kaikki tuntui todella vastenmieliseltä ja hankalalta. En ollut tyytyväinen. Päivät kului töissä ja illat kotona, eikä elämässä tuntunut olevan sitä jotain. Kesän aikana kypsyttelin ajatusta "kotiin" muuttamisesta. Ja loppukesästä päätös oli virallinen ja ensimmäiset työhakemukset lähetetty eteenpäin. 

Lokakuussa muutin takaisin koti-Turkuun. 

Joulukaupungin sydän <3
Enkä ole vielä katunut hetkeäkään. Vantaalle muuttaessani kaipasin vaihtelua ja halusin nähdä maailmaa toisesta vinkkelistä. Kahden ja puolen vuoden aikana kypsyin sille, että koti tulee olemaan Turussa, vaikka olisin missä. Täällä on kaikki rakkaat. 

Uusi työ on osoittautunut kaivatuksi haasteeksi. Rankanksi, mutta kuitenkin miellekääksi. Kaikkea tätä summatessani huomaa kyllä, että onhan sitä tullut tehtyä. Ja kuitenkin aika suuria päätöksiä kuuluu sen piiriin. Voisin listata kaikki konsertit, tapahtumat yms. missa vuoden aikana on tullut käytyä, mutten koe sitä tarpeellisesti. Pääasiat vuoden aikana tuli summattua. Tämän vuoden suurin teema kaiken kaikkiaan oli sen oman paikan ja oman tyytyväisyyden saavuttaminen. Ja loppujen lopuksi kaikki osapuolet ovat olleet suhteellisen tyytyväisiä. Paitsi ehkä ex-pomo ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti