torstai 6. marraskuuta 2014

Joulusta, lahjoista ja itsetehdystä.

Olen Joulu-ihminen, henkeen ja vereen. Rakastan antaa lahjoja, tehdä itse asioita jotka ilahduttavat muita. Tässä asiassa on vain yksi pieni ongelma. Jouluruuhkissa ja ihmispaljouksissa minuta kuoriutuu ihmishirviö, jolta voi pelastua ainoastaan viemällä pois ruuhkasta mahdollisimman nopeasti. Tämän vuoksi pyrin vuosittain hankkimaan joululahjat riittävän ajoissa, ettei tule tilaisuutta, jolloin sinne jouluruuhkaan on PAKKO mennä. Vapaaehtoisesti meneminen on vielä suhteellisen siedettävää.Olen syksyn aikana hurahtanut täydellisesti Pinterestin ihmeelliseen maailmaan, ja sitä kautta saanut useita mahtavia ideoita itsetehtyihin lahjoihin ja kaikkeen pieneen askarteluun. Hiljalleen idea on kasaantunut ja nyt tiedän täsmälleen mitä rakkaat ystäväni saavat kiitokseksi ihanasta vuodesta ja siitä miten mahtavia ystäviä he ovat.

Spa in a Jar- idea kolahti heti. Purkkiin kerätään pieniä ihanuuksia kauneuden hoitoon ja hemmotteluun liittyen ja koristellaan purkit kauniisti. Olen päättänyt tehdä neljä purkkia, joista jokainen on saajansa näköinen. Tai siihen ainakin pyrin. Kolme purkkia on selkeitä ja helppoja, mutta neljännen kanssa hieman tuskastelen vielä.

Purkkien lisäksi teen ihania kaakao-lusikoita, idea, jonka sain Kinuskikissan blogista jonkin aika sitten. Ensin pitää toki tehdä "koe-erä" jotta tiedon, että homma todella toimii. Pitäisi vielä ostaa kauniita lusikoita ja karkkimuotteja tätä varten. Jos jollain on ideoita, mistä saa halvalla kauniita uniikkeja lusikoita tätä varten, otan mielelläni ideoita vastaan. Yksi ystäväni meni loppukesästä kihloihin ja muutti Helsinkiin yhdessä ihanan miehensä kanssa uuteen kotiin ja uuteen elämään. Samassa rytäkässä meikäläisestä tuli Kaaso. Heille olemme kyllä jo ostaneet tupaantuliaislahjan, mutta silti, jos aikaa riittää ja löydän sopivat tarvikkeet heille on aivan mieletön lahjaidea uuteen yhteiseen kotiin: Olen myös ahkerana väkertänyt ja askarrellut joulukortteja. En tiedä liittyykö se jollain tavalla aikuistumiseen vai johonkin muuhun, mutta olen innostunut pienestä näpertelystä viimeisen vuoden aikana. Tästä siis tämän joulun teema. Itse tehtyä ja ajatuksella annettua. Kummipoika ja ihanainen siskontyttö tosin saavat ihan kaupastaostettua. Muksut ovat siinä iässä ettei oikein keksi mitään itse tehtyä, mitä he osaisivat arvostaa tai mistä he pitäisivät. Isovanhempani saavat muiston viime kesän matkalta Karjalaan. Otin heistä kuvan Mummini vanhan kotitalon edessä, joka ehkä hiukan vieläkin saa silmäkulmat kostumaan. Tämän kehystän niin heille kuin itselleni. Tällä hetkellä kun tätä kirjoittelen ulkona sataa lunta. Ensimmäinen kunnon lumisade Turussa tämän syksyn/talven aikana. Ja pyry vain tuntuu yltyvän. Hieman hirvittää, koska en ole vielä vaihtanut talvirenkaita, ja lauantaina pitäis ajaa juuri tämän vuoksi Mökille, jossa ne talvirenkaat sijaitsevat. Saa nähdä.

Kuvat: Pinterest , Kinuskikissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti