sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Viikonlopun kesäreissu.

Aivan ihana viikonloppu takana. Tämä kesä on yllättävän raskas vapaiden vähyyden ja kaiken laisten hässäkän vuoksi, josta taisin jo aikasemmin kertoa. Mietin hetken "uhraisinko" tämän harvinaisen vapaan viikonlopun reissaamiseen sen sijaan että olisin viettänyt sen laiskotellen mökillä tai siivoten kotona. Päätin kuitenkin lähteä.

Menin Helsinkiin ja Vantaalle parhaan ystäväni luokse viikonlopuksi vähän tuulettumaan. Viikonloppu meni nauraessa ja maailmaa parantaessa. Jotain mitä todellakin tarvitsin tässä kohtaa. Perjantaina suuntasin autoni PK-seudulle suoraan töistä ja voi sitä fiilistä kun pääsin motarille, poppi soimaan ja fiilis suorastaan läpi auton katon. Illalla suuntasimme Helsingin yöelämään ja tanssimme koko yön. En edes muista koska viimeksi olisin antanut niin täydellisesti periksi fiilikselle ja vaan pitänyt hauskaa.

Eilinen päivä meni ulkoilmassa. Heräiltyämme kävimme hankkimassa eväitä ja suuntasimme Suomenlinnaan. Vaikka asuinkin alueella jonkin aikaa, niin jostain syystä en koskaan ollut käynyt Suomenlinnassa aikasemmin. Järkyttävä aukko sivistyksessä. Nyt päätimme että jos ilma vähänkään antaa myöden niin sinne mennään. Menomatkalla tietysti satoi vettä ja olin täysin vakuuttunut että Kauppatorilla viimeistään pitää antaa periksi ja perua koko homma, mutta onneksi sade väistyi ennen kuin pääsimme edes keskustaan saakka.Rakastan merta, ja vesi elementtinä on aina ollut äärimmäisen rauhoittava ja tärkeä minulle. Olen viettänyt koko elämäni kesät saaristossa meren äärellä, joten pikku "paatti-ajelu" saarelle oli aivan ihanaa. Vaikka pysyimme koko ajan aivan keskustan tuntumassa, oli tunnelma aivan erilainen. Kuin olisi lähtenyt pidemmällekin matkalle.

Suomenlinna vei kyllä sydämen. Ja keksimme, että elokuvien Hobittila ei olekaan Uudessa Seelannissa, vaan Suomelinnassa :)
Palasimme vasta illalla takaisin majapaikkaamme, ihastuneena ja tyytyväisenä. Söimme eväitä nurmella istuskellen nauttien meri-ilmasta ja pilvien takaa lämmittävästä auringosta. Kävelimme ympäriinsä saarella nauttien siitä, ettei ollut kiire yhtään mihinkään. Ei aikatauluja tai mitään mikä olisi odottanut To Do-listalla. Voiko enää olla parempaa. Eikä pätkääkään haitannut, että se aurinko oli siellä pilven takana. 

Illasta kaveri keksi kivan homman ja raahasi meikän Malminkartanon täyttömäen portaisiin. Minähän en ole kovinkaan urheilullinen, enkä todellakaan mitenkään hyvässä kunnossa. Paljonko yli 400 niitä portaita nyt sitten olikaan sinne 90 metrin korkeuteen. Että sellainen iltalenkki. Ylös päästyäni haukoin henkeä kuin kala kuivalla maalla kun kaveri lähti vetämään toista kierrosta. Kolmannelle kierrokselle lähdettyään meikällä tuli kiukku, että perkele mä en kakkoseksi jää ja lähdin toiselle kierrokselle. Pakko tuntuea edes vähäistä ylpeyttä siitä, että pystyn tänään kävelemään kohtuu normaalisti xD

Tehtiin tämän jälkeen vielä pieni "turistikierros" Vantaakoskea katsomaan. Jälleen sitä veden kohinaa. Sen jälkeen vielä yöpalalle ja kotiin nukkumaan.
Nyt sitten paluu arkeen. Seuraavan kahden viikon aikana on yksi vapaapäivä. Ja sen jälkeen koittaa "pelätyt", jännittävät ja innolla odotetut kaverin häät, joissa allekirjoittanut hoitelee kaason velvollisuuksia. Ja lomaan ei ole enää kuin 30 päivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti