tiistai 20. joulukuuta 2016

Happy, new Me.

Olen tässä syksyn ja talven mittaan käynyt läpi viimevuotisia vastoin käymisiä ja miten siitä noustiin. Aika tarkkaan vuosi sitten päättyi lyhyt, mutta sitäkin rankempi työttömyysjakso, joka johtui hyvin äkillisestä ja äärimmäisen yllättävästä työn päättymisestä. Asia saattoi vaikuttaa silloin hyvin kohtuuttomalta, väärältä ja  sai aikaan hyvin vihaisen nuoren naisen. Tosin ei pidä valittaa, koska parin kuukauden työttömänä olo on pientä verrattuna vuosien työttömyyden parissa painiskelevien elämään. Kaikki kun ei kuitenkaan ole työttömänä omasta valinnastaan ja todella tekee töitä sen eteen että työllistyisi, vaikka työvoimatoimiston väki tuntuikin asiaan näin suhtautuvan.

Näin vuosi jälkeen päin kun elämä on ottanut taas virtaa, osaa ottaa vähn erilaista näkökulmaa asioihin. Elämässä tulee vastoinkäymisiä, ja tämä omalla kohdallani oli ehkä se toistaiseksi merkittävin. Mikä taas kertoo siitä, miten onnellista elämää on oikeasti saanut elää.
Tämän vastoinkäymisen seurauksena möyös löysin itsestäni aika sisukkaan tyypin. Vaikka välillä itketti ja iski epätoivo sen suhteen, että kukaan enää palkkaisi minua, ei luovuttaminen tullut mieleenkään. Ja ehkä jopa opin hieman itsekin löytämään itsestäni niitä hyviä puolia. Kymmenien ja taas kymmenien työhakemusten jälkeen se "Kehu itseäsi"- moodi ei ollut ehkä enää niin vaikeaa.



Ja ehkä se kiukkukin laantui hiljalleen, vaikka edelleen koen, että tyyli jolla asiat hoidettiin oli todella huono. Ei se kiukuttelu kuitenkaan mitään auta. Asioita tapahtuu ja aina ei voi kaikesta tykätä, mutta elämä jatkuu. Positiivinen asennoituminen asioihin ja sen valituksen jättäminen on tähtäimessä jatkossakin. Tämä homma koitui lopulta todelliseksi onnenpotkuksi, jonka seurauksena olen Tammikuussa aloittamassa uudessa työssä, josta tulen varmasti todella tykkäämään ja olen hyvin innoissani tästä.

Vuosi on ollut aika väsyttävä kaikkien uusien juttujen myötä ja vapaiden sekä lomien vähyyden vuoksi, mutta olen myös löytänyt uusia ihania ihmisiä, saanut niin paljon onnistumisen kokemuksia ja viettänyt ihania hetkiä parhaimpien ystävien kanssa. Reissu Wieniin, siskon muksujen kanssa vietetyt hetket, töissä saadut kehut ja onnistumiset.
Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut vuosi. Olkoon viimeisetkin päivät näin kivoja.

Nyt olen ns. Joululomalla alkuviikon ja jouluksi menen töihin, joten joulun vietto jää tänävuonna vähemmälle. Ensivuonna alkaa "uusi elämä", jollaista en ole viettänyt toistaiseksi vielä lainkaan. Kaikki viikonloput ja pyhät tulee olemaan vapaalla tulevan polityön myötä. Ehkä elämäkin saa jollain tavalla jonkinlaista rytmiä vihdoin.



Tämän myötä kaikille oikein ihanaa ja rauhallista Joulun aikaa, täällä on lahjat paketissa, valmiina eteenpäin toimitettavaksi. Jouluruokatilaus on tehty, joten ruokakauppahelvetiltä vältyttään tänävuonna. Askartelut on valmiit, vielä pientä siivousta niin Joulu saa tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti