perjantai 2. toukokuuta 2014

Kevättä rinnassa ja parvekkeella.

Viime viikoisten ihanan lämpimien päivien jälkeen nämä kylmät ja räntäiset päivät alkaa kyllä ärsyttää jo toden teolla. Oli ihanaa kun ei juuri tarvinnut miettiä kerrospukeutumista ja jälkineiden vedenpitävyyttä työmatkoilla, vaan veti päälle vaan sen trikoopaidan, takin ja tennarit. Aurinkolasit päähän ja eikun kävelemään kohti työmaata. Nyt on auto ollut taas suuressa roolissa, koska kukapa tuossa räntä-/raekuuuroissa viitsii töihin kävellä kun auto odottaa mäen alla. 

Pientä piristystä ja kevään merkkejä on kuitenkin hankittava jos ilmojen herrat ei niitä suo. Kävin Maanantaina Plantagenissa "shoppailemassa", ja sen seurauksena parvekkeelle on ilmestynyt vähän elon merkkejä. Kesäkukkia ja virheää kasvia. Nyt testataan todenteolla tämän vihrpeukalon taidot ja jaksamisen. 

Meidän suvun naiset ovan järjestäen mielettömiä viherpeukaloita. Mummulla oli jossakin vaiheessa kotonaan jo melkein viidakkoa vastaavat kasvukset ja Mummi taas omaa mökillä kasvimaata viljemiä ja kaiken maailman kukkapenkkejä joka lähtöön. Äiti ja sisko ei jää paljoa kakkoseksi. Sitten olen minä. Meikäläisellä ei ole pysynyt hengissä edes tekokukat. Nyt hiljalleen olen pyrkinyt tsemppaamaan asiassa ja onhan tässä nyt jo muutama hassu viherkasvi sisätiloissa selvinnyt kynsissäni vielä toistaiseksi ihan hyvännäköisinä. 

Parvekekasvit ovatkin käsittääkseni ihan omaa luokkaansa koska niiden kanssa pitää tarkkaan katsoa viihtyykö ne auringossa vai varjossa, vaiko puoliaurinkoisessa. Sietääkö ne kylmää vai pitääkö olla laakista +10 astetta jottei ne palele, nytkun kuitenkin noita räntäsateisia päiviäkin on ollut vaikka elellään jo Toukokuuta. Miten usein kukkia pitää kastella (minulle erittäin tärkeä pointti koska sen mä usein unohdan). Jos oon muutaman päivän poissa, pitääkö värvätä kastelupartio? Jaiks. 




No nyt parvekkeella komeilee pajukorissa eri Lilan sävyisiä Tähtisilmiä, ja toisessa päädyssä pienen istuin ryhmän vierellä pienen pieni Puksipuu. Sisko veikkaili jo että Juhannukseksi saan ostaa uudet. Tähtään hieman pidemmälle, mutta yllätän itseni ja kaikki muut jos pääsen kesän näiden kasvien kanssa. Parvekkeen sisustus on vielä hieman vaiheessa, vaikka suurimmat muutokset ja ostokset on jo hoidettu. Parvekkeelle "dumpattu" valkoisesta metallipöydästä pitäisi vielä päästä eroon, ja tilalle saada jotain hieman miekäläisen tyylistä ja vähemmän tilaa vievää. Ehkä muutamia kasvejakin saattaa ilmestyä sekaan. 

Parveke on järjestetty kivasti niin, että keittiön päädyssä, on pieni yhden hengen istuin ryhmä, jonne aamuaurinko paistaa. Siellä voi nautiskella aamukahvista ja aamiaisesta. Toisessa päädyssä olohuoneen puolella on taas kolmen hlö:n ryhmä jonne aurinko paistaa päivän ja illan. Ja voi viettää aikaa kavereiden seurassa. 
Oma pieni kesäolohuoneeni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti