sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sunnuntaikuolema.

Huh mikä päivä. Tuli taas todistettua ettei opinnot menneet täysin hukkaan hiukan tiukemmankin tilanteen kohdalla. Ja sunnuntain iltavuorot kun yleensä on niitä "lepovuoroja" missä suurimman ajan viettää höpötellen höppänöiden tätien ja setien kanssa ja kävellen ympyrää osastolla niiden setien ja tätien kanssa. Ei siis normaalisti tiedä mitenkään erityisen rankkaa aivotyötä. 

No eipä ollut tänään. Sattuipa somasti että kaikki ei mennyt ihan oppikirjan mukaan ja jouduttiinkin sitten ihan oikeasti töihin ja vielä varsin vauhdilla kun erään potilaan vointi hieman huononi. Kaksi vuotisen hoitsun urani aikana en ole vielä toistaiseksi ollut yhtä lähellä elvytystä, joten voin sanoa että hiukan hypähti sydän kurkkuun meikäläiselläkin, erityisesti kun hoitovastuu potilaasta oli vielä allekirjoittaneella. 

Lääkärin kanssa yhteistyö sujui niin sulavasti kuin vettä vaan, että pakko sanoa että olen hiukan itsekin ylpeä tilanteesta. Hommat luistu juuri niinkuin pitikin. Tällä hetkellä rouva on hyvässä hoidossa valvonnan puolella, joten paniikki hallussa. 

Pistipä kuitenkin miettimään asioita ja omaa osaamista, koska varsinaisesti kriittisiä tilanteita on tullut hoidettua aika vähän. Samalla pohdinnat työpaikan vaihdosta ihan jo oppimismielessä tuli saaneen varmuutta. Olen valmistumisesta saakka työskennellyt samalla osastolla, eli nyt sen kaksi vuotta, ja mieli alkaa halajamaan uusia haasteita. Vaihdon aika olisi nyt jos ei koskaan. 

Yleisesti on mielletty että kahdesta kolmeen vuoteen kestää ennen kuin yhden alan/asian hallitsee riittävän hyvin. Ongelmana on vain se, ettei minulla ole hajuakaan mikä seuraavana hallittavana kohteena on. Todennäköisesti edessä on muutto takaisin Turkuun kotikonnuille, joten kun miettii mitä kaikkea siellä on ei taaskaan keksi mitään. Mielenkiintoa riittäisi niin moneen suuntaan ettei tiettyä erikoisalaa ole juuri mielessä. 

Postailu jatkukoon. Onneksi ei ole kiirettä mihinkään niin saa rauhassa miettiä. Nyt edessä kuitenkin välikuolema ennen huomista iltavuoroa. Tämän hoitsunkin pitää elpyä rauhassa. 


Kuva: hoitajat.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti