torstai 2. toukokuuta 2013

Vappua ja Grillailua.


Antoisa toukokuu se täällä taas. Mikä meinaa seuraavaksi kesää. Äiti ja isä kertoivat jo nähneensä Pääskysiäkin, mutta no. Ehkä se nyt ei vielä tällä kertaa merkkaa kesää.  Kesälomat on nyt vahvistettu, joten lomaa todella odotellaan. Itse vietän lomaa parissa erässä alku- ja loppukesästä, ettei kävisi ikävästi ja loma ns. loppuisi kesken. Onpahan mitä odottaa.  Vaputkin on nyt vietetty joten seuraavaa juhlaa odotellessa.

Vappu meni ehkä vähemmän railakkaasti kuin joillain, mutta seura oli hyvää ja ruoka varmasti vielä parempaa. Vieläkin on sellainen olo, ettei ihan heti tee mieli syödä mitenkään erityisen raskaasti.  Grillikausi tuli avattua Vapun kunniaksi, ja toivon ettei naapurit hirveästi kärsinyt käryttelyistä. Sähkögrillin keksiminen on varmasti mahtavin keksintö, sitten kaasugrillin (tai missä järjestyksessä niitä sitten on keksittykään). Kerrostaloasumisessa on juuri se huonopuoli, ettei grillailuista yleensä kannata edes unelmoida. Meidän parveke kuitenkin on sen verran tilava, että sähkögrillin kanssa pelaaminen on mahdollista.

Eilen vielä hieman jatkettiin vappua, ei Piknikin merkeissä, vaan yllättäen grillaamalla. Kämppisten ystäväpariskunta tuli istumaan iltaa meille hyvän ruuan ja seuran perässä. Onneksi Vappunakin on huoltikset auki, niin saatiin varastoihin täydennystä. Ja jääkaapista löytyi vielä yksi Walesilainen Omppusiideri ruuan kyytipojaksi.Seuraavana odotuksen kohteena tosiaan on Oslon reissu, josta saatoin mainita viimeisessä postauksessakin. Reissu osuu juuri sopivasti Norjan itsenäisyyspäivän aikaan, joten saa nähdä mitä kaikkea ihanaa tulee reissulla nähtyä. Oslossa on itsenäisyyspäivänä kuulemma tapana järjestää Lapsikulkue Kuninkaanlinnalle, joten toivottavasti aikataulu ja energia riittää siihen.  Holmenkollenilla varmasti pitää käydä, mutta saa nähdä mitä korkeanpaikan kammoni sanoo asiaan. Pitää varmaan alkaa jo henkisesti varautua asiaan. Toivottavasti kevät etenee Norjassa nopeampaa kuin täällä ja siellä olisi parin viikon kuluttua jo hirmuisen lämmin ja ihana ilma. 

Kuvat: tulppaaniuni.blogspot.com, uusiuomi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti