maanantai 16. marraskuuta 2015

Harmaata ja ankeaa, mutta valoa tunnelin päässä.

Viimeisestä työvuorosta on kulunut kutakuinkin 5viikkoa. Tää on rankkaa tämä työttämänä olo. Koskaan ei ole ollut näin paljon aikaa, ja tarvetta kuluttaa sitä aikaa. Suhteellisen hyvin olen saanut kalenterini täytettyä ohjelmalla, mutta näin 5 viikon jälkeen on pakko myöntää että alkaa välillä vähän seinät kaatua päälle. Lenkkipolut on tutkittu lähimaastosta, tosin viimeviikon flunssaisena veti enemmän sohvan pohjalle kuin lenkille. Kaverit alkaa varmaan jo todenteolla kyllästyä meikäläiseen. Jollain tavalla vielä toi ulkona viimeaikoina vallinnut tasaisen harmaa ja pimeä ilma on vetänyt vähän voimattomaksi. 



Mutta, valitukset sikseen, harmaata ja ankeaa, niin siitä huolimatta hieman valoisampaa aikaa on myös luvassa. Nyt en puhu säätiedotuksista. Juttelin juuri äskettäin entisen pomoni kanssa, jonka kanssa vaihtelimme viestiä viikkotakaperin ja lupauduin ottamaan muutaman viikon sijaisuuden joulun ja vuodenvaihteen ajaksi. Edes 6 viikon ajaksi olisi luvassa töitä. Ja joulun sekä uuden vuoden tulen todennäköisesti viettämään työmaalla. Ihan omasta toiveesta. 

Viimeaikoina on vähän naurattanut että en ole ihan periteiseen stereotypisen työttömän kuvaan sopiva, kun lähinnä kiukuttelen siitä miten paljon ylimääräistä aikaa on. Olen toisaalta saanut aikaiseksi hirveästi asioita joita on pitänyt tehdä jo iäisyyden. Eikä kotini varmaan koskaan ole ollut näin siisti. Vaatehuoneessa näkyy jopa lattia!! Kirjahylly tuli siivottua ja DVD:t järjestettyä ja pölytettyä. Ja kaiken lisäksi joululahjat on hankittu. Kaikki. Eli joulu tulkoon minä olen valmis. Joulukortit tosin on vielä hankkimatta, mutta sen ehtii. Onhan tässä vielä 4 viikkoa aikaa :) 



Tämä yllättäen alkanut työttömyys on toisaalta kasvattanut hermoja. Olen aina ollut ihminen, joka kaipaa selvät suunnitelmat, aikataulut ja varasuunnitelman varasuunnitelmat. Tälläinen epätietoisuus tulevasta ei vain sovi. Muutama päivä sitten mietin, etten ikinä tule saamaan töitä, tätä on jo jatkunut ikuisuuden. Ja siis todellisuudessa tässä on menty vasta kuukauden päivät. TE-toimiston kanssa oli alkuun pientä kiukkua, mutta se on tässä nyt jo mennyttä. Aika hiljaista silla suunnalla on ollut. Nyt pitäisi tosiaan parin päivän sisällä soitella itse sinnepäin miten nyt kuuluu toimia. Kun varsinaisesti töitä ei ole luvattu kuin 6 viikon ajaksi, ja sen jälkeen oletettavasti työn haku jatkuu. Pitääkö minun vain ilmoittautua työllistetyksi ja aloittaa koko prosessi uudelleen tammikuussa? Vaiko mitä? TE-toimiston sivuilta asiaan ei ainakaan saa mitään vastausta, tai sitten tämä ei vaan ymmärrä sitä byrokraattista lätinää. 

Tarina jatkuu, vielä en tiedä miten. Mutta eiköhän kaikella ole tarkoituksensa. 


Kuvat: Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti